Dags att komma i form

Jag vet effekterna av fysisk aktivitet, jag har berättat och instruerat över hundratals människor att röra på sig. Att de skull må bra av det och få ut mer av livet.

Jag vet även, av egen erfarenhet att det första som prioriteras bort när det blir stressigt på ett eller annat sätt är just träningen. Det finns inte tid eller ork tycker man.

Jag och flera med mig har kunskapen. Det är lätt att ge råd till andra. Under en längre tid har jag till och med prioriterat bort mina promenader längs med stranden.

Dessa promenader som gett mig både fysisk aktivitet och mental avslappning. Jag har valt andra saker.

Sakta men säkert har jag tömt mina reserv depåer. Så nu förra vecka så blev det första träningspasset på över 1 år.

Fysisk aktivitet och hälsa
Första träningspasset på länge

Vis av tidigare gånger när jag prioriterat bort min egen fysiska aktivitet, då när jag startar är det all in. Varje dag och hård träning. Den här gången ska jag prova en annan taktik. 3 dagar i veckan 60 minuter varav minst 30 är kondition (lite intervaller) samt funktionell styrka . Samt smidighet, den har jag svårt att få till.

Planen är även att efter varje träningspass köra 15 minuter andullation, cirkulation och avslappning. Detta för att ge mig och min otränade kropp en chans till återhämtning och minimera träningsvärk.

Jag kallar det en väldigt liten empirisk studie .

Vecka 2….

Efter 5 träningspass. Borde nog lägga till mer rörlighet…

Om jag tappar något kilo så är det en bonus

Målet för mig är att må bra. Jag vet att jag är klarare i huvudet, mer produktiv och kreativ när jag tränar eller motionerar regelbundet.

Enligt en sammanställning av svenska forskare, som skrivit Fyss ( mer om det i i kommande inlägg) så för att förändra en vana är det bästa man kan göra är att lägga till fysisk aktivitet. Istället för att ta bort en ovana, vilket då kroppen eller systemet reagerar mot det.

Så med med regelbunden motion så förändras andra vanor, jag hoppas att sötsuget ska försvinna. Dock som sagt jag ser det som en bonus om jag tappar något kilo. .

Fortsättning följer

Your Quality of Life is Our Focus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *